Noaptea trecută românii au dat ceasul înapoi… foștilor proprietari

da-ceasul-inapoiConform unui vechi obicei românesc cei care au în casă ceasuri care nu le aparțin trebuie să le dea înapoi foștilor proprietari în semn de reconciliere. Altfel riscă să rămînă certați cu aceștia pentru tot restul anului sau să rămînă chiar… după gratii.

Conform aceluiași obicei cei care ”împrumută” ceasuri străine în noaptea ultimei duminici din martie vor avea parte de noroc și cîștiguri neașteptate. Singura condiție fiind să le înapoieze foștilor proprietari în ultima noapte din luna octombrie.

În ultimul timp din ce în ce mai mulți români aleg să petreacă în mod inedit ultima duminică din luna octombrie, respectiv luna martie. Majoritatea sărbătoresc schimbul de ceasuri într-un vagon CFR, firmă cunoscută pentru atenția deosebită față de timpul călătorilor.

Bucuria călătorilor în acest an a fost dublată de mărinimia conducerii CFR care a decis să ofere iubitorilor de senzații tari biletele la același preț deși călătoria a durat cu o oră în plus.

Avînd în vedere popularitatea acestui eveniment, Guvernul României a decis să recompenseze adițional bugetarii și asistații sociali din simplul motiv că aceștia au muncit în această lună cu 1 oră în plus. Măsura nu are nici o legătură cu alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Sursă foto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *