Bărbaţii-s dobitoci, femeile-s cu capul (2)

continuarea articolului precedent…

În perioada de sarcină femeia mănîncă pentru doi, ia proporții și revine de prea puține ori la forma pe care o avea înainte de naștere. Pentru că este comodă, nu are timp sau are alte priorități. Pe lîngă asta beneficiază și de șansa de a sta odată la două-trei zile deasupra veceului crispată de durere.

După nouă luni are loc un travaliu greu și epuizant care se soldează cu fericitul eveniment, un motiv foarte bun pentru ca bărbatul să-și cheme prietenii și rudele ca să se îmbete pe săturate.

Anii trec, viaţa descreşte şi fără să-și dea seama femeia ajunge să aibă grijă de copil, de casă și de masă, bineînțeles după ce revine de la locul de lucru unde… muncește, plătită fiind, bineînțeles, mai puțin decît un bărbat pe același post.

În cele din urmă femeile o iau razna și se transformă în neveste, cațe bîrfitoare și răutăcioase care nu au parte de afecțiune și viață sexuală. Pentru că bărbații trag cu ochiul la modele mai tinere de pe piață – un lucru considerat aproape normal de marea majoritate.

Bărbatul uită să mai fie atent cu partenera sa, fiind prins în ocupații care mai de care (gen fotbal, pescuit, grătar), iar femeile ajung să toace zi de zi nervii bărbaților cu scandaluri, amenințări și isterii: că nu are cu ce se îmbrăca, că vrea mai mulți bani, mai multe concedii, mai multe maşini etc.

Bărbații se transformă între timp în ființe burtoase și chele. Cei mai răbdători ignoră scandalurile, alţii își găsesc timp să-și mai mîngîie nevestele cu cîte un pumn-două din cînd în cînd ca să le arate cine e stăpîn în casă.

Lucrurile descrise mai sus se pot întîmpla și într-o altă ordine şi reprezintă, din păcate, o realitate dureroasă pentru foarte multe dintre familiile din ţară și chiar din toată lumea.

Femeile au totuși un mare avantaj față de noi, unul important: femeile trăiesc mai mult decît bărbații. În pofida tuturor lucrurilor pe care trebuie să le suporte și să le înfrunte, femeile au o viață mai lungă decît noi bărbații.

Ceea ce mă face să mă întreb: cine e totuși mai puternic – bărbatul sau femeia? Cine este pînă la urmă sexul tare?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comentarii

  1. Cand se spune slab, cred ca se refera la fizic. Se stie ca avem o capacitate de a suporta suferinta, mai mare decat barbatii…de aceea traim mai mult!

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. De acord, Alina. În caz contrar, femeile nu ar putea naşte în mod natural.

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

  3. In ziua de azi tot mai putine mamici nasc ‘natural’. Foarte putine! Dar merita oricum laude 😛

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bărbaţii-s dobitoci, femeile-s cu capul (1) | Andrei Albu - [...] Bărbaţii-s dobitoci, femeile-s cu capul (2) [...]

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *